Blog...

Ha magadnak festenéd… – hasznos tanácsok a falfestéshez

Szuper érzés, amikor saját kezünk munkájával szépül meg az otthonunk, de... Hogyan is fogjunk bele?

Sokan gondolják, hogy falat festeni nem nagy ördöngösség, azonban ha valakinek nincs túl sok tapasztalata, menet közben számos kérdés fog felmerülni. Szuper érzés, amikor saját kezünk munkájával szépül meg az otthonunk, de…
Hogyan is fogjunk bele?
Az alábbi cikkünkkel szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ahhoz, hogy minél nagyobb sikerélményed legyen a munkálatokban.

Elsőként érdemes figyelembe venni, hogy a tavaszi vagy nyári évszak a legoptimálisabb időszak festésbe kezdeni, hiszen ekkor minden gond nélkül ki tudjuk szellőztetni a lakást, így a festék rendkívül jól szárad.

A felkészülés

A legelső feladtunk a szoba kiürítése. Fontos, hogy a falfelülethez minden akadály nélkül hozzá tudjunk férni. A nehezebben mozdítható bútorokat elegendő lehet elhúzni a faltól és fóliával letakarni.
Ezután a portól, a pókhálóktól és mindenféle más szennyeződéstől meg kell tisztítani a falfelületet. Szükség lehet pár javítására is: a fellazult festéket, a csavarokat és szögeket el kell távolítani és a különféle lyukakat, repedéseket ilyenkor jó kijavítani.

Sok bosszúságtól megkímélheted magad, ha a festés során takarófóliával, esetleg rossz lepedővel lefeded azokat a bútorokat, tárgyakat, amiket nincs lehetőség kivinni a helyiségből.

Most képzeld el, hogy a festés végeztével észreveszed, hogy a kapcsolók és aljzatok festékesek lettek, bármilyen óvatosan is próbáltál ezeken a területeken festeni…. Ugye milyen bosszantó?

Ezt könnyedén elkerülheted! Mindössze annyi a dolgod, hogy festés előtt leszereled őket! Hidd el: ezzel a kis apró figyelmességgel rendkívül sok időt és legalább annyi energiát is megspórolhatsz magadnak.

A szegélyeknél és ablakkereteknél hasonló a helyzet, itt hasznunkra válhat a takarószalag használata.

a kis apró figyelmességgel rendkívül sok időt és legalább annyi energiát is megspórolhat magának. A szegélyeknél és ablakkereteknél pedig hasznunkra válhat a takarószalag használata

A következő kritikus terület a padló…

Ennek védelmében tanácsos kifejezetten erre a célra létrehozott vászont használni. Ez azért igazán szuper, mert magában szívja a festéket és nem folyik szét a padlón. Ráadásul nem csak egyszer használhatód!

A festőhenger kiválasztásánál..

…vedd figyelembe, hogy amennyiben durvább felületet festesz, inkább hosszabb hengerfejet válassz, ezzel szemben a sima felületeknél elegendő lehet a rövidebb eszköz is.

Mi ezeket a festőhengereket használjuk a festések során.

Mélyalapozó használata…

…azért jelentős segítség, mert jobban megtapad a festék a falon, ezáltal kevesebb réteg használatára lesz szükségünk. Főként praktikus a világosabb színek használatánál!

Mélyalapozókat pedig itt találsz.

Végül, de nem utolsó sorban: a megfelelő minőségű eszközök használatával feltűnően jobb eredményt érhetsz el, ezért érdemes a magasabb minőséget választani!

 

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük