Blog bejegyzések

Hasznos tanácsok alapozó festékek használatához

Az alapozás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a festési munkálatok jól sikerüljenek. Több célja is van: előkészíti a felületet a festéshez és biztosítja, hogy a végeredmény tartós legyen. Emellett az alapozás segíti a festék egyenletes száradását és jobb megtapadását.
Kültéri vagy beltéri falat szeretnénk alapozni, bútort vagy egyéb más tárgyat? Az alapozók felhasználási módja kissé eltérő lehet, ezért mindenképpen a kezelendő felület anyagához kell alapozó festéket választanunk.

Radiátorfestés otthon? Így csináld!

Van egy régi fűtőtest, mely kicsit ütött-kopott, azonban tökéletesen működik….
Sajnálod kidobni? Ne cseréld le egyből!
Nézd meg, hogy néhány gyakorlati tipp segítségével milyen pofon egyszerűen fel tudjuk újítani a régi radiátorunkat. Ez manapság elég kevés embernek jut eszébe…
Mi is kell hozzá? Csiszolópapír, drótkefe, porszívó, porrongy, vizes rongy, rozsdamaró, ecsetek, alapozó festék és zománcfesték.

Mi tehetünk a poloskák ellen?

A poloskák előszeretettel költöznek be a lakásunkba, viszont az igazság az, hogy mi már annál kevésbé látjuk őket szívesen, hiszen elég sok bosszúságot tudnak okozni. Vajon az egészségünkre ártalmasak? Hogyan lehet tőlük megszabadulni?

Egy biztos, ha elszaporodnak, sokkal nehezebb dolgunk lesz, ezért célszerű időben felkészülni. Ebben a cikkben ehhez adunk néhány tippet!

Ha magadnak festenéd… – hasznos tanácsok a falfestéshez

Sokan gondolják, hogy falat festeni nem nagy ördöngösség, azonban ha valakinek nincs túl sok tapasztalata, menet közben számos kérdés fog felmerülni. Szuper érzés, amikor saját kezünk munkájával szépül meg az otthonunk, de…
Hogyan is fogjunk bele?
Az alábbi cikkünkkel szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ahhoz, hogy minél nagyobb sikerélményed legyen a munkálatokban.

Milyen szempontok szerint válasszon ecsetet?

Meglepő, hogy egy ilyen egyszerű szerszámmal szemben is mennyi elvárásunk lehet… Például, hogy minél több festéket tudjon felvenni, akkor se folyjon ki amikor kiemeljük a dobozból, egyenletesen tudjunk vele festeni, kényelmes legyen a fogása stb. Ezek mind fontos szempontok a választásunk során.
A dolgunkat nem könnyíti meg az sem, hogy a legtöbb áruházban óriási választékkal találjuk szemben magunkat. Nem egyszerű a feladat, ezért összeírtuk a legfontosabb szempontokat, hogy a legjobb ecsetet vidd haza az otthoni festéshez.

5 tipp, hogy megtaláld az ideális színt az otthonodba

A színek rendkívüli módon befolyásolhatják a hangulatunkat. Mindannyian éreztük már, hogy egy helyiség nyomasztóan hat vagy épp energiával tölt fel. Egy rosszul megválasztott szín vagy árnyalat nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy épp stresszesnek, feszültnek vagy épp nyugodtnak érezzük magunkat.

Amikor elhatározzuk, hogy belevágunk a festésbe, akkor az első kérdés, ami általában eszünkbe jut az, hogy: “Milyen színt is válasszak?” A szebbnél szebb színek közül viszont nem is olyan egyszerű választani. Ehhez adunk most egy kis segítséget, hogy biztosan elégedett legyél a végeredménnyel!

Hasznos tippek a penész eltávolításához

A penész a lakás bármely pontján megtelepedhet és rendkívül gyorsan terjed. A jelenléte pedig azontúl, hogy nem szép, az egészségre is káros.

Jó hír azonban, hogy viszonylag egyszerűen el lehet tüntetni a megjelenő penészt a falról, de a teljes megszüntetéséhez már nagyobb változtatás is szükséges lehet.
Nem kell aggódni azonban, hiszen ezek általában nem túl drága megoldások. Nézzük, mit tehetünk, hogy az otthonunk garantáltan penészmentes övezet legyen!