Blog...

5 tipp, hogy megtaláld az ideális színt az otthonodba

belevágunk a festésbe, akkor az első kérdés, ami általában eszünkbe jut az, hogy: “Milyen színt is válasszak?

A színek rendkívüli módon befolyásolhatják a hangulatunkat. Mindannyian éreztük már, hogy egy helyiség nyomasztóan hat vagy épp energiával tölt fel. Egy rosszul megválasztott szín vagy árnyalat nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy épp stresszesnek, feszültnek vagy épp nyugodtnak érezzük magunkat.

Amikor elhatározzuk, hogy belevágunk a festésbe, akkor az első kérdés, ami általában eszünkbe jut az, hogy: “Milyen színt is válasszak?” A szebbnél szebb színek közül viszont nem is olyan egyszerű választani. Ehhez adunk most egy kis segítséget, hogy biztosan elégedett legyél a végeredménnyel!

Nem könnyű feladat megtalálni azt a szín és árnyalatot, ami nagyobb felületen is és hosszabb időre is tetszeni fog. Szóval nézzük, hogy is kezdjünk hozzá!

Az alábbi 5 tipp segíteni fog, ha bizonytalan vagy a választásban:

1. Biztos siker a semleges szín

A neutrális (semleges) színek olyan gyenge színek, amelyek biztosítják, hogy más elemek a lakásban előtérbe kerülhessenek. Például sok esetben kár volna elvenni a hangsúlyt egy gyönyörű bútorról vagy egy festményről. Ha teljesen bizonytalan vagy és nem tudsz dönteni, akkor egy krémes fehér, bézs vagy szürke biztosan nem okoz majd csalódást.

2. Inspirálódj…

…a természetből, egy festményről, Pinterestről, lakberendezés témájú blogokról, Youtube-ról, esetleg folyóiratokból. Vizsgáld meg, hogy melyek azok a színek, amelyek harmonizálnak egymással. Amikor már megvan az elképzelés és a színárnyalatok, egy jó festékboltban segítenek a választásban és praktikus tanácsokkal is ellátnak.

3. A színkerék használatával…

… könnyen megtalálhatod na megfelelő színkombinációkat. Ez egy fantasztikus eszköz arra, hogy segítsen eldönteni, hogy melyek azok a színek, amelyek nagyon jól passzolnak egymáshoz, kiegészítik egymást és látni fogod azt is, mik azok amiket nem érdemes együtt használni.

 

melyek azok a színek, amelyek nagyon jól passzolnak egymáshoz és melyek azok, amelyek egyáltalán nem

 

4. A monokróm megoldás…

…akkor lehet hasznos, ha végképp nem tudod, hogy melyik színek illenek össze. Ebben az esetben elég egy színt kiválasztanunk és emellé az adott szín világosabb vagy sötétebb árnyalatát. Ilyenkor teljes mértékben biztos lehetsz benne, hogy a végeredmény egy harmonikus összhatás lesz.

5. Maximum három színnel dolgozz!

Ne használj túl sok színt, mert az legtöbb esetben rendetlenséget sugallhat és ezenfelül rossz érzést válthat ki az emberekből. A színkavalkád teljesen eltereli a figyelmet a bútorokról, a kiegészítőkről vagy a csodás padlóról. Mindemellett zavaró és hosszútávon megterhelő a szemünknek.

A színek kiválasztása nem kell, hogy macerás legyen. Legtöbbször az is elég, ha csupán a megérzésünkre hallgatunk!

Ha segítségre van szükséged, bátran keress minket!

 

 

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük